Om met de deur in huis te vallen: als ondernemer moet je zichtbaar zijn en dan bedoel ik vooral online. Wanneer je online weinig tot niet actief bent, kunnen klanten je niet vinden. En als je niet gevonden wordt.. Tja die zin hoef ik niet af te maken denk ik. Deze blog gaat alleen niet over hoe klanten je kunnen vinden, maar hoe klanten jou en je bedrijf zien. Want hoe laat je jezelf zien online, oftewel: hoe zorg je ervoor dat je persoonlijkheid te zien is?

Het gaat om jou

Voor eenmanszaken hangt het steeds meer af van de persoon achter het bedrijf of een klant je dienst of product gaat afnemen of niet. Eerlijk is eerlijk; er zijn waarschijnlijk nog heel veel bedrijven die hetzelfde product of dezelfde dienst aanbieden. Maar er is maar één JIJ en jij maakt je bedrijf. Jouw unieke zelf zorgt ervoor dat jouw bedrijf ook uniek is, jouw DNA zit in jouw bedrijf. Alleen moet je je klanten dan wel de kans geven om jou te leren kennen.

Durf kwetsbaar te zijn

Je “Over mij” pagina is een goed begin om jezelf te laten zien. Hier kun je alles vertellen wat je wil, jouw visie, je dromen, je kracht maar bijvoorbeeld ook dat je net bent begonnen. Dat maakt je misschien wat kwetsbaarder dan grotere bedrijven die al jaren ervaring hebben, maar het geeft je ook een bepaalde gun-factor of maakt je juist makkelijker benaderbaar voor andere starters. Wees vooral eerlijk en laat niet een ideaal beeld zien van wie je zou willen zijn. Met wat je laat zien, trek je bepaalde klanten aan en als dit helemaal niet bij je past, word je er uiteindelijk niet gelukkig van.

Wees niet bang om jezelf online te laten zien. Het maakt niet uit wat je schrijft, er is altijd wel iemand die er iets van vindt.